Ορθωτικές Κατασκευές

Οι ορθωτικές κατασκευές, γνωστές και ως ορθώσεις, είναι οι συσκευές που βοηθούν στην υποστήριξη των εξασθενημένων μυών κατά το περπάτημα. Αυτές φοριούνται οποιαδήποτε ώρα της νύχτας ή της ημέρας. Ωστόσο, η χρήση μιας συγκεκριμένης ορθωτικής συσκευής εξαρτάται από τον τύπο των μυών. Επίσης, με τις σημερινές εξελίξεις στην τεχνολογία, υπάρχουν διάφοροι τύποι ορθωτικών συσκευών που πρέπει να γνωρίζετε όπως:

Ορθώσεις Δακτύλων Χεριών Αγκώνα Καρπού

Αυτές οι ορθωτικές συσκευές βοηθούν στην κίνηση του χεριού σε σοβαρές καταστάσεις, όπως η εγκεφαλική παράλυση, το εγκεφαλικό επεισόδιο, ο τραυματισμός της σπονδυλικής στήλης, ο εγκεφαλικός τραυματισμός και η σκλήρυνση κατά πλάκας. Όπως υποδηλώνει το όνομά της, εκτός από την υποστήριξη της κίνησης του αγκώνα, αυτή η συσκευή μπορεί να περάσει σε ολόκληρο τον πήχη, τα δάχτυλα και το χέρι.

Ορθώσεις Γόνατου Αστραγάλου Ποδιού

Οι ορθώσεις Γόνατου – Αστραγάλου – Ποδιού είναι συνήθως προσαρμοσμένες για κάθε άτομο και είναι κατασκευασμένες από πλαστικό ή μέταλλο. Οι νέες ποικιλίες είναι ελαφριές και κατασκευασμένες από ανθρακονήματα, ενώ εξακολουθούν να παρέχουν την υποστήριξη που απαιτείται για την βάδιση. Κατά τη χρήση των ορθώσεων, η κίνηση του γόνατος είναι περιορισμένη και το περπάτημα μπορεί να απαιτεί πολλή ενέργεια. Ευτυχώς, ηλεκτρομαγνητικές ή ηλεκτρονικές ελεγχόμενες αρθρώσεις γονάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διευκολύνουν την κίνηση.

Ορθώσεις Γόνατος

Όπως υποδηλώνει το όνομά της, η όρθωση γόνατος χρησιμοποιείται μόνο για τα γόνατα. Συνήθως χρησιμοποιείται μετά από χειρουργική επέμβαση ή επέμβαση για την ανακούφιση και την προστασία της άρθρωσης του γόνατος. Είναι επίσης χρήσιμη για την ανακούφιση του πόνου στα γόνατα. Συνιστάται στους ασθενείς που υποφέρουν από τραυματισμούς μηνίσκου και τραυματισμούς χιαστών να την χρησιμοποιούν.

Ορθώσεις Χεριού Καρπού

Αυτές χρησιμοποιούνται για περιορισμό της κίνησης του καρπού. Ακόμα κι αν ο καρπός περιβάλλεται από αυτήν την ορθωτική συσκευή, τα δάχτυλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να μετακινηθούν. Συνήθως φοριούνται όταν ένας ασθενής αναρρώνει από τραυματισμό στον καρπό.

Ορθώσεις Ποδιών Ισχίου Γόνατος

Τέτοιες ορθώσεις εκτείνονται στη λεκάνη του ασθενούς και πάνω από την άρθρωση του ισχίου. Ανάλογα με την κατάσταση του ασθενούς, οι αρθρώσεις του ισχίου μπορεί να είναι κλειδωμένες, μερικώς κλειδωμένες ή ελεύθερες. Οι αρθρώσεις του αστραγάλου και του γόνατου μπορούν επίσης να κλειδωθούν εντελώς ή μερικώς ή ελεύθερα. Αυτό μπορεί να εξαρτάται από το εύρος της κίνησης, τις αδυναμίες ή τη διάγνωση.

Ορθώσεις Κεφαλής

Οι ορθώσεις κεφαλής χρησιμοποιούνται συνήθως για αποτελεσματικές θεραπείες διαφόρων καταστάσεων σε νεογέννητα παιδιά. Τέτοιες καταστάσεις περιλαμβάνουν πλαγιοκεφαλία, βραχυκεφαλία και σκαφοκεφαλία. Σε περίπτωση που ένα παιδί ασθενής χρειάζεται πρόσθετη προστασία κεφαλής, ιδιαίτερα μετά από τραυματισμό, συνιστώνται ανεπιφύλακτα οι ορθώσεις κεφαλής.

Ποδοκνημικές Ορθώσεις

Αυτές οι ορθωτικές συσκευές καλύπτουν το πόδι και τον αστράγαλο. Συνήθως κατασκευάζονται κατά παραγγελία ανάλογα με τις απαιτήσεις του ασθενούς. Βοηθούν επίσης στη μείωση του πόνου και στην αύξηση της κινητικότητας κατά το περπάτημα.

Ορθώσεις Σπονδυλικής Στήλης

Οι ορθώσεις της σπονδυλικής στήλης είναι ένας άλλος τύπος ορθωτικής συσκευής, που χρησιμοποιείται για αρκετές παθήσεις της σπονδυλικής στήλης. Τέτοιες συσκευές χρησιμοποιούνται σε διαφορετικές καταστάσεις, που μπορεί να περιλαμβάνουν σκολίωση, χειρουργική αποκατάσταση και δισκοκήλη.

phone
211 406 8873
Μετάβαση στο περιεχόμενο